Sposób przygotowania:
Noblesse
Królowie Francuscy, którzy przybywali do Reims na koronacje, otrzymywali owoc gruszy i kieliszek do szampana. Jeden z najsłynniejszych francuskich władców, Ludwik XIV, podczas takiej wizyty postanowił docenić Jamesa Otarda, założyciela marki, nadając mu tytuł Barona. Delikatny, subtelny smak koktajlu Noblesse idealnie pasuje do szlacheckich korzeni koniaku Otard. Wykwintny trunek połączony ze smakiem i aromatem brzoskwini to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Owoce należy zmiksować, a następnie wymieszać z alkoholem w shakerze, dodając liść mięty. Koktajl należy przecedzić przez sitko i przelać do niskiej szklanki. Całość ozdabiamy listkiem mięty i plasterkiem brzoskwini. Podajemy ze słomką.
Owoce należy zmiksować, a następnie wymieszać z alkoholem w shakerze, dodając liść mięty. Koktajl należy przecedzić przez sitko i przelać do niskiej szklanki. Całość ozdabiamy listkiem mięty i plasterkiem brzoskwini. Podajemy ze słomką.