haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Ogórki i rzodkiewki nadziewane serkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Łatwa i ładnie wyglądająca przystawka na grilla i na przyjęcia. Świeży ogórek, rzodkiewka kiełki to też kopalnia witamin.

Ogórki i rzodkiewki nadziewane serkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ogórki i rzodkiewki nadziewane serkiem

 

  • 2 jednakowej grubości, proste ogórki
  • 4 duże rzodkiewki
  • 100 g białego serka
  • 1 mała cebula
  • sól, pieprz, czerwona słodka papryka w proszku
  • kiełki mieszane, kilka kaparów

Sposób przygotowania:

Ogórki i rzodkiewki nadziewane serkiem
Ogórki umyć ze skórką i pokroić każdy na 4 równe kawałki, wydrążyć środki, pozostawiając 0,5 centymetrowe dno, Rzodkiewki umyć i przeciąć w 2/3 długości. odciąć liście, pozostawiając do ozdoby tylko zielone końcówki łodyżek. Lekko wydrążyć. Cebule drobno pokroić. wymieszać serek z cebulą, posiekany miąższem wydrążonym z ogórka i rzodkiewki. Farsz doprawić. Nadziewać serkiem ogórki i rzodkiewki. Ozdobić kiełkami i kaparami.
Ogórki i rzodkiewki nadziewane serkiem
Etap 1
Ogórki i rzodkiewki nadziewane serkiem
Etap 2
Ogórki i rzodkiewki nadziewane serkiem
Etap 3
Ogórki i rzodkiewki nadziewane serkiem
Etap 4

Tagi:

kapary ogórki