Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Ogórki nadziewane sałaką z raków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ekskluzywne smaczne ekstrawaganckie

Ogórki nadziewane sałaką z raków

Składniki:

Ogórki nadziewane sałaką z raków

 

  • 25 dag sałatki z raków
  • 2 łyżki majonezu
  • 60-70 dag ogórków
  • 8 szyjek rakowych
  • kilka listków sałaty

Sposób przygotowania:

Ogórki nadziewane sałaką z raków
Przyrządzić 1/3 sałatki z raków (jeden z poprzednich przepisów). Zostawić 2 łyżki gęstego majonezu. Przygotować ogórki do nadziewania (wg jednego z poprzednich przepisów) napełnić sałatka z raków, "oszprycować" majonezem (wycisnąć z woreczka zakończonego tulejką) i przybrać szyjkami rakowymi. Ułożyć na tacy szklanej ozdobionej liściami sałaty.