Sposób przygotowania:
Ogórki z przyprawą do gyrosa i papryką
Ogórki obieramy i kroimy w plastry. Dodajemy cebulę oraz przyprawę do gyrosa. Dokładnie mieszamy. Cebulę kroimy w piórka lub kosteczkę. Paprykę w krótkie słupki. Cebulę z papryką dodajemy do ogórków.
Ocet, olej i cukier mieszamy ze sobą i przelewamy do ogórków. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na minimum 60 minut.
Po tym czasie nakładamy ogórki do małych słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy przez 10 minut od momentu wrzenia (woda powinna sięgać ¾ wysokości słoiczków).
Odwracamy wieczkiem do dołu i studzimy.
Ocet, olej i cukier mieszamy ze sobą i przelewamy do ogórków. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na minimum 60 minut.
Po tym czasie nakładamy ogórki do małych słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy przez 10 minut od momentu wrzenia (woda powinna sięgać ¾ wysokości słoiczków).
Odwracamy wieczkiem do dołu i studzimy.