Sposób przygotowania:
Orzeźwiająca letnia sałatka owocowa
Melona przekroić na pół, usunąć pestki. Okrągłą łyżeczką wykroić kulki lub małe kawałki ( a właściwie takie pół kulki bo melon był nie duży ).
Z arbuza jeśli mamy duży kawałek również wykroić kulki lub pół kulki. Jeśli nie mamy łyżki lub owoce zbyt małe to można po prostu je pokroić w kostkę. Truskawki i winogrona przekroić na pół.
Banany obrać i pokroić w grube plasterki. Jeśli przeszkadzają nam pestki arbuza i winogrona można wypestkować.
Wszystkie owoce delikatnie wymieszać i skropić solidnie sokiem z limonki. Sałatkę dobrze schłodzić, przybrać listkami mięty i można podawać, można też owoce schłodzić przed pokrojeniem i podawać sałatkę od razu po przygotowaniu.
Do podania można wykorzystać miseczki z owoców-czyli wydrążone skóry z arbuza czy melona.
Z arbuza jeśli mamy duży kawałek również wykroić kulki lub pół kulki. Jeśli nie mamy łyżki lub owoce zbyt małe to można po prostu je pokroić w kostkę. Truskawki i winogrona przekroić na pół.
Banany obrać i pokroić w grube plasterki. Jeśli przeszkadzają nam pestki arbuza i winogrona można wypestkować.
Wszystkie owoce delikatnie wymieszać i skropić solidnie sokiem z limonki. Sałatkę dobrze schłodzić, przybrać listkami mięty i można podawać, można też owoce schłodzić przed pokrojeniem i podawać sałatkę od razu po przygotowaniu.
Do podania można wykorzystać miseczki z owoców-czyli wydrążone skóry z arbuza czy melona.