Sposób przygotowania:
Orzeźwiający napój arbuzowy
Arbuza schłodzić wcześniej w lodówce. Następnie arbuza pokroić na małe kawałki i usunąć pestki.
Potem pokrojonego arbuza przełożyć do kielicha blendera. Dodać sok wyciśnięty z połówki limonki. Zmiksować.
Następnie dolać wodę i ponownie zmiksować. Wody można dac nieco więcej jeśli chcemy uzyskać jeszcze rzadszą konsystencję.
Napój przelać do szklaneczek lub buteleczek i od razu podawać.
Potem pokrojonego arbuza przełożyć do kielicha blendera. Dodać sok wyciśnięty z połówki limonki. Zmiksować.
Następnie dolać wodę i ponownie zmiksować. Wody można dac nieco więcej jeśli chcemy uzyskać jeszcze rzadszą konsystencję.
Napój przelać do szklaneczek lub buteleczek i od razu podawać.