Sposób przygotowania:
Ostra sałatka z gęsim mięsem
Na zdjeciu co prawda widać więcej pomidorów, a niżeli podałam w składnikach, ale ja dawałam pomidory malinowe z własnej szklarni, stąd też były znacznie mniejszych rozmiarów, jak te sklepowe.
Mięso z gęsi kroimy w niedużą kostkę, do miski wlewamy nieco oleju, dodajemy przyprawę Taco oraz łyżeczkę soli, mieszamy i dostawiamy do lodówki na 24h. Kalafiora należy podzielić na mniejsze różyczki i obgotować w wodzie do miękkości. Kapustę pekińską bardzo drobno siekamy, obrane ogórki kroimy w talarki, a cebulę oraz obrane ze skórki pomidory w kostkę. mięso smażymy na patelni do miękkości, a następnie dodajemy do pokrojonych warzyw. sałatkę doprawiamy pieprzem ,dajemy 3 łyżki majonezu i dokładnie mieszamy
Mięso z gęsi kroimy w niedużą kostkę, do miski wlewamy nieco oleju, dodajemy przyprawę Taco oraz łyżeczkę soli, mieszamy i dostawiamy do lodówki na 24h. Kalafiora należy podzielić na mniejsze różyczki i obgotować w wodzie do miękkości. Kapustę pekińską bardzo drobno siekamy, obrane ogórki kroimy w talarki, a cebulę oraz obrane ze skórki pomidory w kostkę. mięso smażymy na patelni do miękkości, a następnie dodajemy do pokrojonych warzyw. sałatkę doprawiamy pieprzem ,dajemy 3 łyżki majonezu i dokładnie mieszamy
Elficzna
Mysiunia
Polecam bo na prawdę warto :) Mięso oczywiście po usmażeniu nie będzie aż tak mięciutkie jak z kurczaka, ale będzie soczyste :) najważniejsze aby gąska była bardzo młoda (tak 4 miesiące).
darmiona