Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Owoce pod cynamonowym koglem moglem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny, prosty i słodki deser.

Owoce pod cynamonowym koglem moglem

Składniki:

Owoce pod cynamonowym koglem moglem

 

  • 2 szklanki mieszanki owoców sezonowych mrożonych (jagody, maliny, itd.)
  • 3 żółtka
  • 3 łyżki
  • łyżeczka cukru wanilinowego
  • ½ cynamonu
  • łyżka cukru brązowego do pasypania

 

Sposób przygotowania:

Owoce pod cynamonowym koglem moglem
Z żółtka ubić z cukrem, cukrem waniliowym na gęsty kogel-mogel, dodać cynamon i wymieszać. Owoce rozłożyć do kokilek, każdą porcję zalać kremem jajecznym, na koniec posypać cukrem brązowym. Zapiekać ok. 20 min. w temp. 200st. C.