Sposób przygotowania:
Owoce z rusztu
Brzoskwinie przekroić na połówki i wypestkować.
Maliny wymieszać ostrożnie z cukrem i połową cukru waniliowego i odstawić.
SYROP
Do rondla włożyć masło, resztę cukru waniliowego, cukier brązowy i imbir, wymieszać.
Do syropu włożyć połówki brzoskwiń i obtoczyć.
Przygotować 8 arkuszy folii aluminiowej.
Każdy złożyć na pół, rogi zawinąć do góry tak, aby powstało zagłębienie, w które należy włożyć połówkę brzoskwini, płaską stroną na dół.
Ułożyć na średnio rozgrzanym ruszcie i piec około 8 minut.
Przewrócić na drugą stronę i piec jeszcze 5 minut.
Podawać gorące z lodami waniliowymi i malinami.
Maliny wymieszać ostrożnie z cukrem i połową cukru waniliowego i odstawić.
SYROP
Do rondla włożyć masło, resztę cukru waniliowego, cukier brązowy i imbir, wymieszać.
Do syropu włożyć połówki brzoskwiń i obtoczyć.
Przygotować 8 arkuszy folii aluminiowej.
Każdy złożyć na pół, rogi zawinąć do góry tak, aby powstało zagłębienie, w które należy włożyć połówkę brzoskwini, płaską stroną na dół.
Ułożyć na średnio rozgrzanym ruszcie i piec około 8 minut.
Przewrócić na drugą stronę i piec jeszcze 5 minut.
Podawać gorące z lodami waniliowymi i malinami.