Sposób przygotowania:
Owocowe delicje
Galaretki zalej dwiema szklankami wrzącej wody, mieszaj, aż się całkowicie rozpuszczą.Odstaw w chłodne miejsce.Kwadratową formę wyłóż papierem do pieczenia.Na spodzie poukładaj, jeden obok drugiego, połowę herbatników.Marmoladę przełóż do rondelka, stale mieszając podgrzewaj na małym ogniu.Przetrzyj przez sitko.Tężejącą galaretkę wymieszaj z marmoladą.Wstaw do lodówki.Gdy masa zacznie gęstnieć, rozsmaruj ją na przygotowanym spodzie.Przykryj pozostałymi herbatnikami, lekko dociśnij.Ciasto wstaw do lodówki na około 2 godziny.Polewę czekoladową stop według przepisu podanego na opakowaniu.Następnie polej nią wierzch przygotowanego ciasta.Odstaw w chłodne miejsce, aby polewa zastygła.Udekoruj według uznania bitą śmietaną i cukierkami.Pokrój na kwadraty.
monia2005
eli_555