Sposób przygotowania:
Owocowy deser z kokosowym krememPrzygotowanie pianki: rozpuszczamy galaretkę w 250 ml wrzącej wody wraz z 1 łyżką żelatyny i 1 łyżką cukru pudru, mieszamy do rozpuszczenia, studzimy, 3/4 galaretki dodajemy do jogurtu greckiego i dokładnie łączymy składniki, by nie było grudek.
Do 3 wysokich szklanek wsypujemy 2/3 owoców (nie należy ich rozmrażać) zalewamy pianką, a następnie pozostałą galaretką, zostawiamy do stężenia.
Przygotowanie kremu: ubijamy na sztywno śmietanę 30% z 1 łyżką cukru pudru, miksujemy wiórki z biszkoptami i dodajemy je do ubitej śmietany i dokładnie łączymy, krem przekładamy do woreczka foliowego, odcinamy róg i wyciskamy na galaretkę ruchem kulistym. Na koniec ozdabiamy pozostałymi owocami.
Lady Marmolada
Krakowianka
Netka
kasiunia.1981
evita0007
A ja nie wypróbuję bo nie lubię deserów z kokosem hihi ;D
Prezentuje się b.ładnie :)
iwa643