Sposób przygotowania:
Owsianka z kumkwatem
Do gotującej się wody dodajemy trzy duże łyżki błyskawicznych płatków owsianych, drobnych i jedną dużą łyżkę rodzynek.
Gotujemy przez chwilkę i dodajemy pół łyżki mielonego siemienia lnianego, oraz łyżeczkę cukru. Na koniec dodajemy kumkwaty pokrojone w plasterki.
Po dodaniu kumkwatów i zagotowaniu zdejmujemy owsiankę z ognia. Kiedy zdejmiemy owsiankę dodajemy jeszcze łyżeczkę margaryny palmy i mieszamy.
Ugotowaną owsiankę wylewamy na miseczkę, na górę kładziemy kawałki kumkwata lub rodzynki.
Gotujemy przez chwilkę i dodajemy pół łyżki mielonego siemienia lnianego, oraz łyżeczkę cukru. Na koniec dodajemy kumkwaty pokrojone w plasterki.
Po dodaniu kumkwatów i zagotowaniu zdejmujemy owsiankę z ognia. Kiedy zdejmiemy owsiankę dodajemy jeszcze łyżeczkę margaryny palmy i mieszamy.
Ugotowaną owsiankę wylewamy na miseczkę, na górę kładziemy kawałki kumkwata lub rodzynki.
Porada:
Jak z każdym owocem cytrusowym warto się upewnić czy nie ma się na niego alergii i pamiętać, żeby te małe cytrusy dobrze umyć i sparzyć wrzątkiem przez dwadzieścia minut oraz dobrze je wytrzeć papierowym ręcznikiem przed krojeniem.