mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Owsianka z cynamonem i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zdrowa, bogata w witaminy owsianka z cynamonem

Owsianka z cynamonem i migdałami

Składniki:

Owsianka z cynamonem i migdałami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Owsianka z cynamonem i migdałami
Płatki owsiane wsypuję do garnuszka, zalewam zimnym mlekiem, gotuję na mleku, słodzę do smaku. Co jakiś czas mieszam zawartość garnka, aby owsianka nie przywarła do garnka. W międzyczasie migdały parzę gorącą wodą, obieram ze skórki, siekam w mniejsze kawałki. Przekładam ugotowaną owsiankę do miseczek lub pucharków, posypuję mielonym cynamonem, podaję z obranymi, posiekanymi migdałami. Owsianka najlepiej smakuje na ciepło, ale na zimno jest również smaczna.