Sposób przygotowania:
Pączki angielskie - proste i smaczne
Wszystkie składniki połączyć na gładką masę. Ciasto porcjami kłaść na gorący tłuszcz. Smażyć z obu stron, odsączyć na bibule, posypać cukrem pudrem.
Moje rady:
1. Tłuszcz powinien być głęboki.
2.Porcje ciasta nakładać łyżeczką i zsuwać do oleju pomagając sobie drugą łyżeczką. Im mniej ciasta na raz ląduje w oleju tym mniejsze pączki. Ja brałam pełną łyżeczkę ciasta na 3-4 razy :) Cały urok pączków to to, że mają różniste kształty :)
3. Z podanych wyżej składników nie wyjdzie za wiele. Ja zrobiłam z potrójnej porcji - wszystkie składniki potrajamy. Wyszedł mi spory talerz tych pączusi
Moje rady:
1. Tłuszcz powinien być głęboki.
2.Porcje ciasta nakładać łyżeczką i zsuwać do oleju pomagając sobie drugą łyżeczką. Im mniej ciasta na raz ląduje w oleju tym mniejsze pączki. Ja brałam pełną łyżeczkę ciasta na 3-4 razy :) Cały urok pączków to to, że mają różniste kształty :)
3. Z podanych wyżej składników nie wyjdzie za wiele. Ja zrobiłam z potrójnej porcji - wszystkie składniki potrajamy. Wyszedł mi spory talerz tych pączusi
łakomczuszka
luna