Sposób przygotowania:
Pałki w pikantnej marynacie
Świeże pałki kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem kuchennym, w misce wymieszać z pikantną marynatą do drobiu, solą i z keczupem pikantnym, przemieszać widelcem dokładnie i do lodówki na 3 godziny.
Do misy multicookera wlać olej rzepakowy, włożyć pałki z całą marynatą, zamknąć pokrywę ustawić na pieczenie na 40 minut.
Po 10 minutach otworzyć i pałki obrócić na drugą stronę, zamknąć i piec dalej 20 minut.
Następnie pokrywę otworzyć i piec do końca programu, wystudzić, nam smakują na zimno do pieczywa z sosem koperkowym na jogurcie lub mizerią.
Do misy multicookera wlać olej rzepakowy, włożyć pałki z całą marynatą, zamknąć pokrywę ustawić na pieczenie na 40 minut.
Po 10 minutach otworzyć i pałki obrócić na drugą stronę, zamknąć i piec dalej 20 minut.
Następnie pokrywę otworzyć i piec do końca programu, wystudzić, nam smakują na zimno do pieczywa z sosem koperkowym na jogurcie lub mizerią.