Sposób przygotowania:
Jajecznica z papryką i parówkami
Cebulę pokroić niezbyt grubo. Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić ją na mniejsze kawałki. Na patelnię nalać trochę oleju i przełożyć pokrojoną cebulę. Podsmażać cebulę od czasu do czasu mieszając.
Do podsmażonej cebuli dodać pokrojoną paprykę, dolać trochę wody, posolić i dalej razem podsmażać. Do podsmażonych warzyw dodać pokrojone parówki i dosłownie chwilę tylko podgrzewać.
Na patelnię wbić jajka, dosypać granulowany czosnek i jeszcze odrobinę dosolić. Wszystko zamieszać i smażyć do czasu, aż jajka się zetną. Gotową jajecznicę przełożyć na talerz i zjadać samą lub z dodatkiem ulubionego pieczywa.
Do podsmażonej cebuli dodać pokrojoną paprykę, dolać trochę wody, posolić i dalej razem podsmażać. Do podsmażonych warzyw dodać pokrojone parówki i dosłownie chwilę tylko podgrzewać.
Na patelnię wbić jajka, dosypać granulowany czosnek i jeszcze odrobinę dosolić. Wszystko zamieszać i smażyć do czasu, aż jajka się zetną. Gotową jajecznicę przełożyć na talerz i zjadać samą lub z dodatkiem ulubionego pieczywa.