Jajecznica z papryką i parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajecznica jest zawsze świetna w ramach konkretnego, sycącego posiłku, zaspokoi głód i doda energii, pyszna sama, jak i z ulubionym pieczywem.

Jajecznica z papryką i parówkami

Składniki:

Jajecznica z papryką i parówkami

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z papryką i parówkami
Cebulę pokroić niezbyt grubo. Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić ją na mniejsze kawałki. Na patelnię nalać trochę oleju i przełożyć pokrojoną cebulę. Podsmażać cebulę od czasu do czasu mieszając.

Do podsmażonej cebuli dodać pokrojoną paprykę, dolać trochę wody, posolić i dalej razem podsmażać. Do podsmażonych warzyw dodać pokrojone parówki i dosłownie chwilę tylko podgrzewać.

Na patelnię wbić jajka, dosypać granulowany czosnek i jeszcze odrobinę dosolić. Wszystko zamieszać i smażyć do czasu, aż jajka się zetną. Gotową jajecznicę przełożyć na talerz i zjadać samą lub z dodatkiem ulubionego pieczywa.