Sposób przygotowania:
Chrupiące pałki z kurczaka a la KFC
Pałki z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, oprószamy solę oraz słodką i ostrą paprykę, wstawiamy na godzinę do lodówki.
Z podanych składników przygotowujemy ciasto, do miski wsypujemy mąkę, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy.
Płatki kukurydziane kruszymy, w rondlu rozgrzewamy olej w takiej ilości żeby pałki były w całości zanurzone. Pałki obtaczamy w przygotowanym cieście naleśnikowym, obtaczamy w pokruszonych płatkach i smażymy na małym ogniu na rumiany kolor z obydwu stron.
Usmażone pałki podajemy z frytkami i pikantnym ketchupem.
Z podanych składników przygotowujemy ciasto, do miski wsypujemy mąkę, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy.
Płatki kukurydziane kruszymy, w rondlu rozgrzewamy olej w takiej ilości żeby pałki były w całości zanurzone. Pałki obtaczamy w przygotowanym cieście naleśnikowym, obtaczamy w pokruszonych płatkach i smażymy na małym ogniu na rumiany kolor z obydwu stron.
Usmażone pałki podajemy z frytkami i pikantnym ketchupem.
SylaUla