Sposób przygotowania:
Pałki z kurczaka na kolorowym ryżu
Do miski wlewamy olej, dodajemy wszystkie przyprawy, dokładnie mieszamy. Marynatą nacieramy umyte i osuszone pałki z kurczaka, przekładamy doi miski i na kilka godzin lub na noc wstawiamy do lodówki.
Ryż biały gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy według przepisu na opakowaniu. Czarny ryż gotujemy osobno według przepisu na opakowaniu.
Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę lub paski, podsmażamy na łyżce oleju kokosowego. Dodajemy ugotowany ryż oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i groszek. Smażmy razem przez kilka minut, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz curry.
Pałki z kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 40 minut.
Ryż przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy podpieczone pałki z kurczaka, wstawiamy do piekarnika i razem zapiekamy przez 20 minut.
Ryż biały gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy według przepisu na opakowaniu. Czarny ryż gotujemy osobno według przepisu na opakowaniu.
Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę lub paski, podsmażamy na łyżce oleju kokosowego. Dodajemy ugotowany ryż oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i groszek. Smażmy razem przez kilka minut, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz curry.
Pałki z kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 40 minut.
Ryż przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy podpieczone pałki z kurczaka, wstawiamy do piekarnika i razem zapiekamy przez 20 minut.
SylaUla