Sposób przygotowania:
Bowl z roszponką, ziarnami i jajkiem w koszulce
1. Mix ziaren gotujemy według przepisu na opakowaniu, wysypujemy z woreczka do miski. Pomidory suszone i orzechy drobno kroimy, przekładamy do ziaren i dokładnie mieszamy. Avokado obieramy, usuwamy pestkę, kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny
2. W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy sól i ocet. Jajka wybijamy do miseczki, każde osobno, delikatnie przelewamy do gorącej wody, gotujemy na małym ogniu do ścięcia białka, żółtko powinno w środku być płynne. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Tak przygotowujemy pozostałe jajka.
3. Na talerze nakładamy po dwie garście roszponki, mix ziaren, pokrojone avokado i po dwa jajka, jajka oprószamy pieprzem i solą.
4. Podajemy od razu po przygotowaniu.
2. W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy sól i ocet. Jajka wybijamy do miseczki, każde osobno, delikatnie przelewamy do gorącej wody, gotujemy na małym ogniu do ścięcia białka, żółtko powinno w środku być płynne. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Tak przygotowujemy pozostałe jajka.
3. Na talerze nakładamy po dwie garście roszponki, mix ziaren, pokrojone avokado i po dwa jajka, jajka oprószamy pieprzem i solą.
4. Podajemy od razu po przygotowaniu.
mocsłodkości