Sposób przygotowania:
Panna cotta z malinami
Maliny przebieramy i czyścimy z ewentualnych zabrudzeń. Następnie mieszamy je z cukrem i na chwilkę odstawiamy. Zagotowujemy wodę i maliny gotujemy chwilkę na parze na wolnym ogniu tak, aby puściły sok. W osobnym naczynku rozrabiamy żelatynę wg przepisu na opakowaniu, dodajemy ją do malin i całość przelewamy do kubeczka, odstawiamy do stężenia - trwa to około godziny. Kefir i śmietanę (w stosunku 1:1) mieszamy dokładnie z cukrem pudrem na kremową masę. Najlepiej jak śmietana i kefir są zimne, warto je schować do lodówki i wyjąć dopiero przed użyciem. Żelatynę rozpuszczamy w mleku i dodajemy do masy energicznie mieszając. Dopełniamy kubeczek masą śmietanową i pozostawiamy do stężenia najlepiej na całą noc. Deser wyjmujemy z kubeczków zanurzając je na chwilkę w gorącej wodzie.