Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Papryka faszerowana - wigilijna

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne danie, nie tylko na Wigilię.

Papryka faszerowana - wigilijna

Składniki:

Papryka faszerowana - wigilijna

 

  • 4 duże strąki czerwonej papryki, ·
  • 20 dag bryndzy,
  • 125 ml śmietany, ·
  • mielona słodka papryka
  • pieprz i sól do smaku,
  • pęczek drobno posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana - wigilijna
Strąki papryki opłukać, naciąć wierzchołek, oczyścić z nasion. Bryndzę utrzeć ze śmietaną na pulchną masę, dodać drobniutko posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną słodką papryką. Tak przygotowaną pastą napełnić strąki papryki.Do bryndzy możemy też dodać małą puszkę sardynek lub szprotek w oleju (uprzednio obranych ze skórki i większych ości).

Tagi:

papryka