Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1319]

Paprykowe placki biszkoptowe z nadzieniem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 140
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakują rewelacyjnie i tak naprawdę możecie przygotować je z dowolnym farszem. Paprykowe, miękkie oraz puszyste ciasto jest tak smaczne, że u mnie często znika bez jakichkolwiek dodatków.

Paprykowe placki biszkoptowe z nadzieniem

Składniki:

Paprykowe placki biszkoptowe z nadzieniem

3 sztuki:

  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej/orkiszowej
  • 1/4 łyżeczki papryki słodkiej (u mnie wędzona)
  • 1/4 łyżeczki soli

Moje nadzienie:

  • 1 liść kapusty pekińskiej
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • sałatka z kurczakiem premium gyros

Sposób przygotowania:

Paprykowe placki biszkoptowe z nadzieniem

Masa:

Paprykowe placki biszkoptowe z nadzieniem
Masa na placuszki powinnna być puszysta.

Białka należy ubić na sztywną pianę.
Następnie kolejno i stopniowo dodać żółtka, sól z papryką oraz mąkę.

Smażenie:

Paprykowe placki biszkoptowe z nadzieniem
Placki można usmażyć o dowolnej wielkości.

Z puszystej masy należy osobno usmażyć 3 placki.

Nadzienie:

Paprykowe placki biszkoptowe z nadzieniem
Można użyć dowolnego nadzienia do placków.

Ciepłe placki wypełnić nadzieniem. Aby nie pękały podczas składania nie można smażyć ich zbyt długo, a zdejmując z patelni - placki od razu ostrożnie składać na pół.