Sposób przygotowania:
Małdrzyki krakowskie czyli serowe placuszki
Ser biały ucieramy z jajkami , skórką pomarańczową i cukrem. Kiedy składniki się połączą dodajemy mąkę i mieszamy aż do połączenia się składników. Masa ma być gęsta, tak aby móc formować ręką placuszki.
Jeśli jest zbyt rzadka dodajemy więcej mąki. Lekko wilgotnymi dłońmi nabieramy porcję ciasta formujemy w dłoniach okrągły placuszek, obtaczamy do w mące i smażymy na rozgrzanym oleju wymieszanym z masłem po 3-5 minut z każdej strony lub do momentu zarumienienia się placuszków.
Usmażone placuszki odsączamy z nadmiaru tłuszczy na ręczniku papierowym. Przed podaniem placuszki oprószamy cukrem pudrem i serwujemy gorące, smacznego ; )
Jeśli jest zbyt rzadka dodajemy więcej mąki. Lekko wilgotnymi dłońmi nabieramy porcję ciasta formujemy w dłoniach okrągły placuszek, obtaczamy do w mące i smażymy na rozgrzanym oleju wymieszanym z masłem po 3-5 minut z każdej strony lub do momentu zarumienienia się placuszków.
Usmażone placuszki odsączamy z nadmiaru tłuszczy na ręczniku papierowym. Przed podaniem placuszki oprószamy cukrem pudrem i serwujemy gorące, smacznego ; )
Czekoladka 2