haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Paprykowy Ogon Feniksa Good Food

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Czerwona, paprykowo-oliwkowa kanapka, przyciągająca wzrok i wyśmienicie smakująca każdemu!

Paprykowy Ogon Feniksa Good Food Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Paprykowy Ogon Feniksa Good Food

 

  • 6 wafli extra cienkich Good Food
  • 2 łyżeczki puszystego serka naturalnego
  • 3 plasterki szynki
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • 1 czerwona papryka
  • 21 zielonych,oliwek bez pestek
  • 1 por

 

Sposób przygotowania:

Paprykowy Ogon Feniksa Good Food
3 wafle posmarować połową białego serka, na każdy położyć plaster szynki i ułożyć na brzegi na przemian plastry ogórka i kawałki papryki (wykorzystujemy nie więcej niż połowę papryki), przykrywamy każdą przekąskę drugim waflem posmarowanym resztą serka, układamy wokół brzegu wafla połówki oliwek. Resztę papryki ścieramy nad miseczką na tarce o grubych oczkach, odsączamy sok i wypełniamy paprykową masą powierzchnię wewnątrz wianuszka z oliwek. Ozdabiamy cienkimi paseczkami pory.
Paprykowy Ogon Feniksa Good Food