dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Parówkowe raczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne i szybkie danie na śniadanie.

Parówkowe raczki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Parówkowe raczki

 

  • 2 parówki
  • 1 łyż oleju
  • papryka czerwona lub przyprawa do grilla
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Parówkowe raczki
Parówki dzielimy na dwie lub trzy części, następnie nacinamy każdy koniec, tak aby podziliły się na cztery części. Środek każdej zostaje nienaruszony. Parówki posypujemy przyprawą do grilla bądź papryką czerwoną i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, aż się przypieką. Podajemy z ketchupem. Smacznego.
Parówkowe raczki
Parówki smażę do momentu przypieczenia się skórki.