Wielkie grillowanie czas zacząć!
Wiosna, wszechogarniająca zieleń, rozgrzewające promienie słońca zachęcają do relaksu na świeżym powietrzu, również tego kulinarnego! W powietrzu coraz intensywniej czuć… bardzo smakowite aromaty grillowanych potraw.
Niemal automatycznie na myśl przychodzi soczysta karkówka, złociste skrzydełka z grilla czy też rozpływające się w ustach grillowane warzywa. Dania z grilla skutecznie kuszą i wabią podniebienia.Na jakie potrawy z grilla postawić w tym roku? Co warto wrzucić na ruszt? Mnóstwo propozycji zarówno dla miłośników konkretnych, sycących dań z grilla, jak i dla tych, którzy wolą grilla w wersji light.
Na grillowej uczcie nie może zabraknąć grillowanych mięs: klasycznej grillowanej kiełbasy domowej kaszanki, marynowanego schabu i pysznych żeberek. Ciekawym urozmaiceniem mogą być szaszłyki i grillowane ryby. W palecie grillowanych potraw powinno się znaleźć miejsce na grillowane warzywa, takie jak mięciutka cukinia, czerwona papryka, cebulka i ziemniaczki. Odrobiny słodkości dodadzą grillowane owoce, w tym rozkosznie słodkie jabłka, brzoskwinie i gruszki z grilla. W ferworze błogiego grillowania nie zapominajmy także o aromatycznych sosach, marynatach i zdrowych sałatkach. Zachęcamy do zgłębiania tajników grillowania!
Zdjęcie: Fotolia
Na grillowej uczcie nie może zabraknąć grillowanych mięs: klasycznej grillowanej kiełbasy domowej kaszanki, marynowanego schabu i pysznych żeberek. Ciekawym urozmaiceniem mogą być szaszłyki i grillowane ryby. W palecie grillowanych potraw powinno się znaleźć miejsce na grillowane warzywa, takie jak mięciutka cukinia, czerwona papryka, cebulka i ziemniaczki. Odrobiny słodkości dodadzą grillowane owoce, w tym rozkosznie słodkie jabłka, brzoskwinie i gruszki z grilla. W ferworze błogiego grillowania nie zapominajmy także o aromatycznych sosach, marynatach i zdrowych sałatkach. Zachęcamy do zgłębiania tajników grillowania!
Zdjęcie: Fotolia