Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Parówy lekko nadziane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Fajna przekąska którą robię, gdy zostaną mi "niechciane" parówki

Parówy lekko nadziane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówy lekko nadziane

 

  • 6 parówek
  • ćwiartka czerwonej papryki
  • ćwiartka cebuli
  • ketchup
  • plaster żółtego sera

 

Sposób przygotowania:

Parówy lekko nadziane
Parówki kroję wzdłuż na pół ale nie do samego końca. Delikatnie je rozwieram i smaruję od wewnątrz ketchupem. Cebulę obieram i kroję w kosteczkę po czym układam w środku na parówkach. Paprykę myję i kroję w drobniutką kosteczkę również wkładam na parówki. Na sam koniec - na górę układam pokrojony żółty ser. Całość zapiekam na blaszce na papierze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 150C przez jakieś 10-15 minut. Smacznego
Parówy lekko nadziane
parówki kroję wzdłuż na pół jak "hottogi"
Parówy lekko nadziane
wszystkie parówki smaruję ketchupem od środka
Parówy lekko nadziane
do środka wkładam pokrojoną paprykę i cebulkę
Parówy lekko nadziane
na samą górę układam trochę sera i zapiekam całość w piecu

Tagi:

sery ser