Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym- idealna na śniadanie. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem. Polecam.

Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym

Składniki:

Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym

 

  • 6 jajek,
  • 3 ogórki kiszone,
  • 1 cebula czerwona,
  • 1/2 pęczka szczypiorku,
  • 2 łyżeczki chrzanu startego,
  • 1 łyżka majonezu,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym
1. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Ogórki kiszone ścieram na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek drobno siekam. Cebulę obieram i kroję w kostkę.

2. Wszystkie przygotowane składniki pasty przekładam do salaterki. Dodaję chrzan, majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Podaję z pieczywem.