Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pasta kanapkowa z jajkiem i buraczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 26

Pasta kanapkowa z jajkiem i marynowanymi buraczkami- doskonale smakuje ze świeżym pieczywem. Warto ją przygotować.

Pasta kanapkowa z jajkiem i buraczkami

Składniki:

Pasta kanapkowa z jajkiem i buraczkami

 

  • 4 jajka,
  • 8 sztuk marynowanych buraczków,
  • 1 mała cebula,
  • 1/2 pęczka szczypiorku,
  • 2 łyżki majonezu,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z jajkiem i buraczkami

Przygotowanie jajek

Pasta kanapkowa z jajkiem i buraczkami
Jajka gotuję, obieram ze skorupek i kroję

Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w małą kostkę.

Przygotowanie pozostałych składników

Pasta kanapkowa z jajkiem i buraczkami
Buraczki, szczypiorek i cebulę drobno kroję.

Szczypiorek drobno siekam. Cebulę obieram i kroję w kosteczkę. Buraczki kroję w małą kostkę.

MIeszanie

Pasta kanapkowa z jajkiem i buraczkami
Wszystkie przygotowane składniki pasty łączę z majonezem i przyprawami.

Wszystkie przygotowane składniki pasty przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam. Pastę podaję ze świeżym pieczywem.