gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1006]

Pasta kanapkowa z makreli wędzonej i jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pasta kanapkowa z wędzoną makrelą i gotowanymi jajkami, Polecam do dowolnego pieczywa z różnymi dodatkami.

Pasta kanapkowa z makreli wędzonej i jajek

Składniki:

Pasta kanapkowa z makreli wędzonej i jajek

 

  • 1 makrela,
  • 2 jajka,
  • 1 mała cebula,
  • 2 łyżki majonezu,
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii,

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z makreli wędzonej i jajek
Z makreli pozbywamy się skóry i ości. Dzielimy na mniejsze kawałki.

Jajka gotujemy na twardo. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy wszystko do pojemnika i blendujemy na pastę. Dodajemy majonez i przyprawy, mieszamy.

Przechowujemy w lodówce. Polecam do dowolnego pieczywa i z dowolnymi dodatkami. 

Smacznego.