BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Pasta na kanapkę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pasty świenie sprawdzą się na śniadania ale również na kolacje. Można je dowolnie modyfikować,zawsze wychodzą smaczne. Warto wzbogacac je ziołami, zyskają głęboki smak.

Pasta na kanapkę

Składniki:

Pasta na kanapkę

 

  • 10 plasterków szynki
  • łyżeczka chrzanu ze słoika
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku
  • zielony ogórek do dekoracji
  • pieczywo

 

Sposób przygotowania:

Pasta na kanapkę
Szynkę drobno siekam, czasem używam rozdrabniacza elektrycznego. Natkę pietruszki również drobno siekam. Mięso i pietruszkę przekładam do miseczki. Dodaję majonez i chrzan, Dokadnie mieszam. Zamiast majonezu można użyć jogurtu naturalnego, dzięki temu pasta będzie lżejsza. W razie potrzeby doprawiam jeszcze pastę solą i pierzem. Pastą smaruję kromki pieczywa chrupkiego i dekoruję ogórkiem zielonym.