ellanar

ellanar

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Pasta na kanapki jajeczno- łososiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka pasta, idealna na kanapki ale też fajnie pasuje podana na krakersie jako przystawka

Pasta na kanapki jajeczno- łososiowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta na kanapki jajeczno- łososiowa

 

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 100 g łososia wędzonego sałatkowego
  • łyżka posiekanego koperku
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • pół łyżeczki musztardy
  • pół łyżeczki ketchupu (najlepiej ostrego)
  • pieprz i pieprz cytrynowy do smaku (ja daję pieprzu cytrynowego ok 1/3 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Pasta na kanapki jajeczno- łososiowa
Jajka ugotowane na twardo zetrzeć na drobno na tarce łososia drobno posiekać Koperek i szczypiorek posiekać wszystko razem wymieszać, dołożyć majonez, ketchup i musztardę i doprawić. Wymieszać i odstawić do lodówki chłodne smakuje lepiej i się lepiej smaki "przegryzą"
Pasta na kanapki jajeczno- łososiowa
składniki pasty + majponez, ketchup, musztarda i przyprawy
Pasta na kanapki jajeczno- łososiowa
jajka zetrzeć na drobno na tarce, można też pognieść widelcem
Pasta na kanapki jajeczno- łososiowa
dołożyć drobno pokrojonego łososia, koperek i szczypiorek. Bardzo ważnym składnikiem jest pieprz cytrynowy- pasuje świetnie do wszystkich dań z rybami
Pasta na kanapki jajeczno- łososiowa
na koniec dodajemy ketchup i musztardę dla zaostrzenia smaku