Donnna

Donnna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Pasta z groszku, boczku i parmezanu.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dodatek do mięs, do wypieków na słono, nawet jako nadzienie do ciasta francuskiego , fantastyczny dodtaek do dań!

Pasta z groszku, boczku i parmezanu.

Składniki:

Pasta z groszku, boczku i parmezanu.

 

  • 1 puszka groszku konserwowego
  • kilka plastrów boczku wędzonego
  • 6 łyżek parmezanu
  • łyżecza oliwy

Sposób przygotowania:

Pasta z groszku, boczku i parmezanu.
Groszek wsypujemy do rondelka i grzejemy na średnim ogniu, dodajemy lyzeczke oliwy. Na patelni wytapiamy boczek pokrojony w kosteczkę i prazymy go na chrupiące skwarki. Groszek - koniecznie gorący mikusjemy blenderem, do pasty dodajemy boczek i ser, który rozpuszczając się nada specyficzną konsystencję paście. doprawiamy wedle uznania, ja nie dodaje przypraw, ponieważ parmezan i boczek nadaja idealną słoność, pieprz nie powinien grać tutaj głównych skrzypiec, wiec uważam , że w takiej formie jest najlepsza. Smacznego :)