Sposób przygotowania:
Kofty w sosie Curry
Mięso mielone doprawić czosnkiem, posiekaną natką i cebulą. Dodać jajko i dobrze wymieszać. Uformować kuleczki o średnicy 3 cm. Silnie rozgrzać olej i smażyć kuleczki około 3 minut.
W rondelku rozgrzać masło, dodać cebulę i lekko ja zrumienić, dodać przyprawy i pomidory. Smażyć na małym ogniu około 5 minut, często mieszając. Następnie dodać do sosu kuleczki i dusić pod przykryciem uważając aby nie przywarły do dna w miarę potrzeby podlać odrobina wody.
Pod koniec dodać jogurt wymieszać i dusić jeszcze 5 minut . Podawać z ryżem.
W rondelku rozgrzać masło, dodać cebulę i lekko ja zrumienić, dodać przyprawy i pomidory. Smażyć na małym ogniu około 5 minut, często mieszając. Następnie dodać do sosu kuleczki i dusić pod przykryciem uważając aby nie przywarły do dna w miarę potrzeby podlać odrobina wody.
Pod koniec dodać jogurt wymieszać i dusić jeszcze 5 minut . Podawać z ryżem.