Sposób przygotowania:
Boczek faszerowany kurczakiem
Boczek rozkroić na duży płat mięsa aby dało się go zwinąć w roladę. Mięso oprószyć dokładnie czubrycą. Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę.
Dobrze doprawić przyprawą do kurczaka i wyrobić. Płat boczku ułożyć na desce, tłuściejszą stroną do deski. Na mięsie rozłożyć masę z piersi kurczaka.
Boczek zwinąć w roladę i związać sznurkiem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub zawinąć w folię aluminiową i odłożyć na noc do lodówki. Po tym czasie boczek w naczyniu podlać szklanką wody i przykryć.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 1,5 godziny, podczas pieczenia można polać wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia odkryć aby wierzch się przyrumienił.
Przed krojeniem dobrze wystudzić i schłodzić w lodówce.
Dobrze doprawić przyprawą do kurczaka i wyrobić. Płat boczku ułożyć na desce, tłuściejszą stroną do deski. Na mięsie rozłożyć masę z piersi kurczaka.
Boczek zwinąć w roladę i związać sznurkiem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub zawinąć w folię aluminiową i odłożyć na noc do lodówki. Po tym czasie boczek w naczyniu podlać szklanką wody i przykryć.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 1,5 godziny, podczas pieczenia można polać wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia odkryć aby wierzch się przyrumienił.
Przed krojeniem dobrze wystudzić i schłodzić w lodówce.
Magdalena88
lukrowanepierniczki
skuter5