Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w panierce
Filet z kurczaka rozbijamy tak, aby nie był za cienki ani za gruby. Do miski wbijamy jajko dodajemy przyprawy i dokładnie mięszamy, żeby jajko połączyło się z przyprawami.
Następnie filet obtaczamy najpierw w mące póżniej dajemy do jajka, a na koniec do bułki tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor (na małym ogniu).
Następnie filet obtaczamy najpierw w mące póżniej dajemy do jajka, a na koniec do bułki tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor (na małym ogniu).
![Filet z kurczaka w panierce Filet z kurczaka w panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-z-kurczaka-w-panierce-398961.jpg)
![Filet z kurczaka w panierce Filet z kurczaka w panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-z-kurczaka-w-panierce-398962.jpg)
![Filet z kurczaka w panierce Filet z kurczaka w panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-z-kurczaka-w-panierce-398963.jpg)
![Filet z kurczaka w panierce Filet z kurczaka w panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-z-kurczaka-w-panierce-398964.jpg)
SzefKuchni