wiola11

wiola11

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Filet z kurczaka w panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Filet w panierce jest idealny na niedzielny obiad dla rodziny. Najlepiej podawać z surówką oraz ziemniakiem.

Filet z kurczaka w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z kurczaka w panierce

 

  • 0.5 kg fileta z kurczaka
  • 2 jajka
  • pół łyżeczki wegety
  • pół łyżeczki papryki słodkiej
  • pół łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • mąka do obtaczania
  • bułka tarta do obtaczania

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w panierce
Filet z kurczaka rozbijamy tak, aby nie był za cienki ani za gruby. Do miski wbijamy jajko dodajemy przyprawy i dokładnie mięszamy, żeby jajko połączyło się z przyprawami.

Następnie filet obtaczamy najpierw w mące póżniej dajemy do jajka, a na koniec do bułki tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor (na małym ogniu).
Filet z kurczaka w panierce
nasze fileciki z kurczka sa opanierowane w bułce tartej
Filet z kurczaka w panierce
do jajka dodajemy przyprawy musimy dobrze wymięszać tak żeby jajko połączyło sie z przyprawami
Filet z kurczaka w panierce
po rozbiciu fileta z kurczaka panierujemy w mące
Filet z kurczaka w panierce
nasze fileciki smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron