myszka25

myszka25

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

pasta z jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

doskonały na kanapki, grzanki, lub ot tak do zjedzenia

pasta z jajek

Składniki:

pasta z jajek

 

  • 10 jajek
  • musztarda sarepska
  • majonez
  • sól
  • suszony koperek

Sposób przygotowania:

pasta z jajek
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, rozdrabniamy blenderem, dodajemy szczyptę soli, suszony koper, łyżeczkę musztardy i łyżkę majonezu, mieszamy na gładka masę. W razie potrzeby majonezu można dodać więcej, tak samo z musztardą. Jak ktoś nie lubi musztardy, można dodać samego majonezu z pieprzem. Doskonały do tostów z tostera, kanapek jak i do podjadania. Pyszna pasta dla całej rodziny