Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 763]

Pasta z jajek i serka wiejskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 140
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta ta to dietetyczne urozmaiceniem zwykłej kanapki i idealna alternatywą dla masła, wędliny, czy też żółtego sera.

Pasta z jajek i serka wiejskiego Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta z jajek i serka wiejskiego

 

  • 400 g serka wiejskiego (ze śmietanką)
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • sól, pieprz

Opcjonalnie:

  • szczypiorek, cebula

Sposób przygotowania:

Pasta z jajek i serka wiejskiego
Jajka uprzednio ugotowane na twardo oraz serek wiejski należy zblendować na jednolitą masę.

(Jajka można również zetrzeć na drobnych oczkach tarki.)

Otrzymaną pastę doprawić według własnego smaku i przed podaniem schłodzić w lodówce.

(Polecam wmieszanie szczypiorku lub drobno posiekanej cebuli, aby smarowidło nie było zbyt mdłe.)
Pasta z jajek i serka wiejskiego
Jest bardzo prosta, a jednocześnie uroczo prezentuje się jako przekąska w formie mini kanapeczek.