katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1365]

Jajeczna pasta z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Szybko i smacznie. Pasta z gotowanych na twardo jajek , papryki, natki pietruszki i pora. doskonała do pieczywa.

Jajeczna pasta z papryką

Składniki:

Jajeczna pasta z papryką

 

  • jajka 8szt
  • papryka 1 szt mała
  • natka pietruszki ok 1/2 pęczka
  • por 1 kopiasta łyżka posiekanego
  • sól i pieprz
  • majonez

Sposób przygotowania:

Jajeczna pasta z papryką
Jajka gotujemy na twardo obieramy i kroimy siateczką albo ścieramy na grubych oczkach tarki. Paprykę oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki płuczemy i drobno kroimy. Wszystkie składniki na pastę mieszamy, łączymy majonezem i doprawiamy do smaku. Przygotowaną pastą smarujemy kromki pieczywa.