Sposób przygotowania:
Pasta z rydzów z pestkami słonecznika
Rydze oczyścić i wypłukać. Pokroić drobno. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Ząbki czosnku obrać i pokroić bardzo drobno. Smalec roztopić, na gorący tłuszcz włożyć pokrojone grzyby, smażyć około 10 minut i dodawać pokrojoną cebulę i czosnek.
Dodać, sól, pieprz, słodką paprykę, majeranek i kucharek. Smażyć razem około pół godziny.
Odstawić do wystygnięcia. Zblenderować i ponownie rozpuścić.
Dodać słonecznik i razem smażyć około 5 minut. Wystudzić.
Ząbki czosnku obrać i pokroić bardzo drobno. Smalec roztopić, na gorący tłuszcz włożyć pokrojone grzyby, smażyć około 10 minut i dodawać pokrojoną cebulę i czosnek.
Dodać, sól, pieprz, słodką paprykę, majeranek i kucharek. Smażyć razem około pół godziny.
Odstawić do wystygnięcia. Zblenderować i ponownie rozpuścić.
Dodać słonecznik i razem smażyć około 5 minut. Wystudzić.