Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 758]

Pasta z jajek i serka wiejskiego z surimi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 130
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna i lekka pasta, którą robi się naprawdę ekspresowo. To świetny dodatek do każdej kanapki. Polecam!

Pasta z jajek i serka wiejskiego z surimi Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta z jajek i serka wiejskiego z surimi

 

  • 200 g serka wiejskiego (ze śmietanką)
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 100 g/5 sztuk paluszków surimi
  • sól, pieprz

Opcjonalnie:

  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Pasta z jajek i serka wiejskiego z surimi
Jajka uprzednio ugotowane na twardo, serek wiejski i paluszkami surimi należy zblendować na jednolitą masę.

(Jajka oraz paluszki surimi można również zetrzeć na drobnych oczkach tarki.)

Otrzymaną pastę doprawić według własnego smaku i opcjonalnie wymieszać ze szczypiorkiem.

Idealnie nadaje się też drobno posiekana cebula.
Pasta z jajek i serka wiejskiego z surimi
Pasta w lżejszej wersji doskonale smakuje z waflami ryżowymi.