Sposób przygotowania:
Knedle ze śliwkami
Ziemniaki obrać i ugotować. Następnie odcedzić i zemleć,lekko wystudzić. Dodać mąkę, jajko, sól oraz olej dokładnie wyrobić ciasto.
Z ciasta formować placuszki na, które na środku nakładać oczyszczoną i bez pestek śliwkę. Brzegi dokładnie zlepiać formując kule.
Knedle wrzucać na gotującą osoloną wodę.
Po wypłynięciu knedli na powierzchnie gotować jeszcze około 5 - 8 minut, sprawdzając czy owoce są miekkie.
Z ciasta formować placuszki na, które na środku nakładać oczyszczoną i bez pestek śliwkę. Brzegi dokładnie zlepiać formując kule.
Knedle wrzucać na gotującą osoloną wodę.
Po wypłynięciu knedli na powierzchnie gotować jeszcze około 5 - 8 minut, sprawdzając czy owoce są miekkie.
kasia900
Ziemniak to bardzo uniwersalne i zdrowe warzywo!
BozenaMatuszczyk
To prawda , dziekuje.;)
gusia1000