ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Pasta z jajek i tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo prosty przepis na smaczne i pyszne śniadanie lub kolację. Polecam połączenie tuńczyja i jejek.

Pasta z jajek i tuńczyka

Składniki:

Pasta z jajek i tuńczyka

 

  • 4 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1/4 cebuli
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Pasta z jajek i tuńczyka

Jajka

Pasta z jajek i tuńczyka
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i pokroić w kosteczkę.

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i pokroić w kosteczkę.

Tuńczyk

Pasta z jajek i tuńczyka
Tuńczyka osączyć z oleju. przełożyć do miski.

Tuńczyka osączyć z oleju. Przełożyć do miski z jajkami.

Zielenina

Pasta z jajek i tuńczyka
Do jajek i tuńczyka dodać posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek.

Do jajek i tuńczyka dodać posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek.

Doprawianie

Pasta z jajek i tuńczyka
Składniki wymieszać i doprawić solą i pieprzem.

Składniki wymieszać i doprawić solą i pieprzem.

ETAP 5:

Pasta z jajek i tuńczyka
Składniki pasty połączyć z majonezem i jogurtem naturalnym.

Składniki pasty połączyć z majonezem i jogurtem naturalnym. Podawać z bułeczkami.