Sposób przygotowania:
Kotlety mięsne z kapustą białą
Kapustę szatkujemy i gotujemy ze szczyptą soli do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy, wkładamy razem z mięsem do miski. Dodajemy jajko, bułkę tartą, obraną poszatkowaną cebule i przyprawy.
Dokładnie wszystko mieszamy aby sie składniki połączyły.
Formujemy kotlety, które panierujemy w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy masło klarowne i wkładamy kotlety. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Podajemy z ziemniaczkami.
Dokładnie wszystko mieszamy aby sie składniki połączyły.
Formujemy kotlety, które panierujemy w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy masło klarowne i wkładamy kotlety. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Podajemy z ziemniaczkami.
gusia1000