Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Pasta z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie masz pomysłu z czym zrobić kanapki na śniadanie, ten pomysł jest właśnie dla Ciebie. Szybko przygotujesz i z apetytem skosztujesz.

Pasta z makreli

Składniki:

Pasta z makreli

 

  • 2 torebki ryżu
  • 2 puszki makreli w sosie pomidorowym
  • 2 łyżki ketchupu
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli

I

Pasta z makreli
Przygotowanie pasty na kanapki. Ryż gotuję, studzę i łączę z makrelą.

1. Ryż gotuję w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzę i przekładam do miski.
2. Dodaję makrelę z puszki razem z sosem, ketchup, doprawiam solą oraz pieprzem i dokładnie mieszam łyżką i przekładam do naczynia najlepiej do zamykanego, żeby zapachy ryby nie przedostawały się do lodówki.

II

3. Pasta na kanapki gotowa.
4. Smacznego.