kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Pasta z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pasta z makreli często gości w moim domu jako dodatek do pieczywa na kolację (niekoniecznie w piątek). Makrela jest świetnym źródłem białka oraz kwasów omega-3 a cebula i szczypiorek mają właściwości bakteriobójcze i poprawiają odporność organizmu.

Pasta z makreli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z makreli

 

  • 2 średnie makrele
  • 2 szalotki
  • pół pęczka szczypiorku
  • pól puszki kukurydzy
  • majonez
  • biały pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli
Makrele dokładnie obieramy ze skóry i wyjmujemy wszystkie ości, rozdrabniamy widelcem. Szczypiorek i szalotki drobno siekamy. Kukurydze odsączamy z zalewy. Składniki wkładamy do miseczki i dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez wg gustu. Doprawiamy do smaku białym pieprzem. Serwujemy z świeżym pieczywem.
Pasta z makreli
Makrele dokładnie obieramy ze skóry i ości, rozdrabniamy widelcem.
Pasta z makreli
Szczypiorek i szalotki drobno siekamy. Kukurydze odsączamy z zalewy.
Pasta z makreli
Składniki wkładamy do miseczki i dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez wg gustu. Doprawiamy do smaku białym pieprzem.