kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Pasta z makreli i anchois

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna pasta z makreli z dodatkiem filetów z sardeli, kiszonego ogórka i czerwonej cebuli będzie smacznym daniem na śniadanie lub kolację.

Pasta z makreli i anchois

Składniki:

Pasta z makreli i anchois

 

  • 180-200g makreli
  • 2 filety z sardeli (anchois)
  • 3 średnie ogórki kiszone
  • czerwona cebula
  • pół pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • czarny pieprz, ostra papryka

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli i anchois
Cebule obieramy z łupinki razem z kiszonymi ogórkami kroimy w drobniutką kostkę. Szczypiorek i anchois drobno siekamy. Makrele dokładnie obieramy ze skóry i ości. Rozdrabniamy widelcem. Składniki mieszamy razem dodając majonez i doprawiając do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz ostra papryką. Serwujemy z świeżym pieczywem.