Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 910]

Pasta z makreli ze szczypiorkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubię pastę z makreli z dodatkiem szczypiorku i cebuli, które to nadają paście pikanterii. Taka pasta świetnie smakuje na świeżym pieczywie, najlepiej razowym.

Pasta z makreli ze szczypiorkiem

Składniki:

Pasta z makreli ze szczypiorkiem

 

  • 1 wędzona makrela
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 mała cebula
  • 3 małe jajka
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli ze szczypiorkiem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Ostudzone jajka obłupiamy ze skorupek i kroimy w kostkę.

Wędzoną makrelę pozbawiamy skórki, dokładnie wyjmujemy ości, mięso dzielimy na mniejsze kawałki.

Cebulę kroimy w drobną kostkę.

Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy.

Powyższe składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, sól i pieprz, mieszamy.

Pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.