Sposób przygotowania:
Pasta z makreli ze szczypiorkiem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Ostudzone jajka obłupiamy ze skorupek i kroimy w kostkę.
Wędzoną makrelę pozbawiamy skórki, dokładnie wyjmujemy ości, mięso dzielimy na mniejsze kawałki.
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy.
Powyższe składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, sól i pieprz, mieszamy.
Pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.
Wędzoną makrelę pozbawiamy skórki, dokładnie wyjmujemy ości, mięso dzielimy na mniejsze kawałki.
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy.
Powyższe składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, sól i pieprz, mieszamy.
Pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.
danielek