Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

pasta z makrelii i jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pasta na kanapki z makreli i jajek

pasta z makrelii i jajek

Składniki:

pasta z makrelii i jajek

 

  • wędzona makrela
  • 3 jaja
  • szczypior
  • 2 średnie cebule
  • ogórek kiszony 3 sztuki
  • ketchup
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

pasta z makrelii i jajek
ogórek kroimy w paski a następnie w kostkę i wykładamy na sitko by sok mógł ściec.
Nasza makrelę obieramy ze skórki, wyjmujemy wszystkie ości. W salaterce rozgniatamy widelce, tak żeby własnie powstała pasta.
Jaja gotujemy w osolonej wodzie na twardo Ugotowane i wystudzone jaja obieramy ze skorupki , i kroimy w ksotkę lub drobno siekamy . Dodajemy do naszej makreli. Widelce mieszamy makrelę z jajkami. Wsypujemy do sałatki ogórki. Szczypiorek siekamy bardzo drobno i wrzucamy do składników.
obieramy cebule, kroimy w kostkę i dodajemy do ryby z jajkami.
Polewamy ketchupem ( 1-2 łyżki ) i dokładnie wszystko mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Jeżeli ktoś lubi pikantne rzeczy można dodać troszkę przyprawy chili.
Smacznego