Sposób przygotowania:
pasta z makrelii i jajek
ogórek kroimy w paski a następnie w kostkę i wykładamy na sitko by sok mógł ściec.
Nasza makrelę obieramy ze skórki, wyjmujemy wszystkie ości. W salaterce rozgniatamy widelce, tak żeby własnie powstała pasta.
Jaja gotujemy w osolonej wodzie na twardo Ugotowane i wystudzone jaja obieramy ze skorupki , i kroimy w ksotkę lub drobno siekamy . Dodajemy do naszej makreli. Widelce mieszamy makrelę z jajkami. Wsypujemy do sałatki ogórki. Szczypiorek siekamy bardzo drobno i wrzucamy do składników.
obieramy cebule, kroimy w kostkę i dodajemy do ryby z jajkami.
Polewamy ketchupem ( 1-2 łyżki ) i dokładnie wszystko mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Jeżeli ktoś lubi pikantne rzeczy można dodać troszkę przyprawy chili.
Smacznego
Nasza makrelę obieramy ze skórki, wyjmujemy wszystkie ości. W salaterce rozgniatamy widelce, tak żeby własnie powstała pasta.
Jaja gotujemy w osolonej wodzie na twardo Ugotowane i wystudzone jaja obieramy ze skorupki , i kroimy w ksotkę lub drobno siekamy . Dodajemy do naszej makreli. Widelce mieszamy makrelę z jajkami. Wsypujemy do sałatki ogórki. Szczypiorek siekamy bardzo drobno i wrzucamy do składników.
obieramy cebule, kroimy w kostkę i dodajemy do ryby z jajkami.
Polewamy ketchupem ( 1-2 łyżki ) i dokładnie wszystko mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Jeżeli ktoś lubi pikantne rzeczy można dodać troszkę przyprawy chili.
Smacznego