edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Pasta z tuńczyka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta na kanapki z tuńczyka z dodatkiem kukurydzy, jajek, czerwonej papryki, szpinaku, majonezu oraz musztardy.

Pasta z tuńczyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z tuńczyka

 

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 jajka
  • 1/3 papryki czerwonej
  • 1 /3 puszki kukurydzy konserwowej
  • Kilka listków świeżego szpinaku
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z tuńczyka
1. Jajka gotujemy na twardo.

2. Do salaterki przekładamy tuńczyka, kukurydzę, pokrojoną paprykę czerwoną, pokrojone drobno ugotowane jajka oraz kilka umytych listków świeżego szpinaku, które siekamy drobno.

3. Dodajemy majonez oraz musztardę.

4. Doprawiamy solą i pieprzem.

5. Mieszamy dokładnie i odkładamy na chwilę do lodówki, aby smaki się przegryzły.
Pasta z tuńczyka
Tuńczyka w sosie własnym przekładamy do miski
Pasta z tuńczyka
Odsączoną kukurydzę dodajemy do tuńczyka
Pasta z tuńczyka
Umytą i pokrojona drobno paprykę czerwoną dodajemy do reszty składników
Pasta z tuńczyka
Ugotowane i pokrojone jajka dodajemy do miski